Het is essentieel om te snoeien voor een gezonde groei. In april zijn de bolacacia en bolcatalpa ideaal om te vormen. Door zorgvuldig te snoeien, kun je de vorm van de boom beïnvloeden: je kunt een mooie kroon behouden, meer lichtinval in de kroon creëren of de boom compact houden. Bovendien, door regelmatig onderhoud, kun je de levensduur van de boom verlengen en ziektes voorkomen. Het is ook belangrijk om de juiste gereedschappen te gebruiken om schade aan de boom te minimaliseren.

 

Chinees klokje

De forsythia, ook wel bekend als het Chinees klokje, is een schitterende struik die in het vroege voorjaar overvloedig bloeit met levendige goudgele bloemen. Het is het beste om deze struik te snoeien na de bloei, idealiter in mei. Dit advies is ook van toepassing als de struik enigszins verwaarloosd is. Zorg ervoor dat je de struik vóór juni snoeit, zodat de nieuwe takken voldoende tijd hebben om te versterken en uit te groeien. Door dit te doen, zal de forsythia het volgende voorjaar weer volop bloeien en een prachtige aanvulling zijn op elke tuin.